Tuinieren met kinderen

Jonge gezinnen ontdekken het plezier van urenlang schoffelen in hun moestuin of serre.

Ze pakken maar al te graag uit met hun zelf gekweekte sla, tomaatjes, radijsjes,.. Hip?

Hoe leg je een moestuin aan? Om te kunnen genieten van groenten uit eigen tuin hoef je heus geen enorme lap grond te hebben of een volkstuin te nemen. Een moestuin is de perfecte manier om kinderen iets bij te leren over het proces dat begint bij het planten van een zaadje en eindigt bij de rijping. Daarnaast leren ze omgaan met de natuur, gezonde voeding en natuurlijk is samen tuinieren ook heel plezant. Elk kind geniet meer van zijn of haar groenten als ze uit de eigen moestuin komen.

Deze activiteit vindt plaats op zaterdag 15 april, start om 14u00 en eindigt om 16u00 in de 7-sprong Nationalestraat 50, 9190 Kemzeke.

We maken allerlei kleine dingen die de kinderen mee naar huis kunnen nemen en verder verzorgen. Hiervoor vragen wij een kleine bijdrage van 3€ voor leden van de gezinsbond en 5€ voor niet-leden.

Wat brengen we mee op die dag:

  • bakje / doosje om het materiaal mee te nemen naar huis

Graag inschrijven voor 10 april. bij Anne-Leen De Colvenaer Peter Benoitlaan 23 9190 Kemzeke. Of via mail: anneleen.colvenaer@yucom.be en het bedrag over schrijven op bankrekening BE59 2930 2022 1626 met vermelding naam kind(eren) en geboortejaar.