Ochtendwandeling

Wanneer? Zaterdag 30/04/2015 05u00
Waar? Aan de kerk van Kemzeke

Zoals elk jaar organiseert GSK Kemzeke opnieuw een ochtendwandeling. Dit jaar trekken we naar de Groene Putte in Stekene. De Groene Putte is een vochtig moergebied waarvan een groot deel beneden de 5 meter hoogtelijn ligt. De lagere ligging van het gebied is het gevolg van veenontginning die hier in de Middeleeuwen plaatsvond.

Daarnaast bezoeken we ook het erkende reservaat “Het Speelhof”, een kleinood met een rijke fauna en flora. Onze gids staat tijdens de wandeling zeker stil bij het ontstaan van dit gebied. Hij zal ook spreken over de recente uitbreidingen die Natuurpunt via de nalatenschap van priester-leraar Ignace De Kesel verkregen heeft. Natuurgids Jan Dhollander zal de wandeling begeleiden. Omwille van het broedseizoen zijn honden niet toegelaten.

De vroege vogels onder ons kunnen zich weer opmaken voor een leuke trip en natuurlijk een deugddoend spek met eieren-ontbijt. De wandeling heeft ditmaal plaats op zaterdag 30 april.

Wie mee wil wordt om 5.00 uur aan de kerk van Kemzeke verwacht. Rond 8.00 uur kunnen we dan aanschuiven in de refter van de gemeentelijke basisschool Reynaerdijn voor een heerlijk ontbijt. Met achteraf uiteraard een welverdiend druppelke…

Je betaalt 5 € per persoon of 10 € per gezin.

Inschrijven vóór dinsdag 26 april bij :

Maarten D’hamers
Kemzekestraat 18
9190 Kemzeke
treesenmaarten@live.be