Tuinieren met kinderen

De meeste kinderen vinden het fijn om buiten te zijn en op ontdekkingstocht te gaan in de natuur.

Vele kinderen vinden het ook leuk om hun eigen potje met planten te verzorgen.

Nog leuker wordt het wanneer ze een eigen plekje hebben in de tuin om alle ingrediënten voor bijvoorbeeld hun favoriete pastasaus te kunnen verbouwen.

Een moestuin is de perfecte manier om kinderen iets bij te leren over het proces dat begint bij het planten van een zaadje en eindigt bij de rijping. Daarnaast leren ze omgaan met de natuur, gezonde voeding en natuurlijk is samen tuinieren ook heel plezant. Elk kind geniet meer van zijn of haar groenten als ze uit de eigen moestuin komen.

Het “Werk van den akker” Kemzeke leert ons de basisbegrippen en –technieken om een moestuin aan te leggen of hoe we op het terras of balkon ook groenten kunnen kweken. Deze activiteit vindt plaats op zaterdag 23 april, start om 13u30 en eindigt om 17u00 aan ‘d Oude school (vroegere bibliotheek) Molenstraat 4, 9190 Kemzeke. Dit geldt voor alle kinderen vanaf het geboortejaar 2009.

Ouders moeten niet terug naar huis. Zij kunnen gerust meekijken wat hun kind(eren) planten, zaaien en ondertussen genieten van een drankje.

We maken allerlei kleine dingen die de kinderen mee naar huis kunnen nemen en verder verzorgen. Hiervoor vragen wij een kleine bijdrage van 3€ voor leden van de gezinsbond en 5€ voor niet-leden. Wat brengen we mee op die dag:

  • Een schopje
  • Bloempotten: kleine en/of grote
  • Lege, plastiek flessen (1,5l) : 3 stuks per kind

Graag inschrijven voor 15 april. bij Anne-Leen De Colvenaer Peter Benoitlaan 23 9190 Kemzeke. Of via mail: anneleen.colvenaer@yucom.be en het bedrag over schrijven op bankrekening BE59 2930 2022 1626 met vermelding naam kind(eren) en geboortejaar.