Een speelstraat voor iedereen

Spelen is fijn. Kinderen vinden het geweldig om buiten te kunnen ravotten, om zich eens goed uit te leven. Doen ze dit dan ook nog eens op straat, dan leren ze de andere kinderen uit de buurt kennen en kunnen ze samen met hen spelen. Maar spelen op straat is niet altijd zo veilig. Daarom is een ‘speelstraat’ een goed idee!

speelstraat

Zo zien we een straat zonder auto’s, spelletjes voor groot en klein, attracties waar je meer dan één keer op wil, tekenen op de stoep, samen met de nieuwe vriendjes spelen, … Een speelstraat is meer dan spelen op straat. Het bevordert ook sociale contacten in de wijk. Buren komen weer op straat, drinken samen een glas, spelen met de kinderen en maken er samen een leuke dag van.

Een speelstraat biedt ook heel wat andere mogelijkheden:

  • Buren zetten hun stoel buiten op straat
  • Mensen die doorgaans minder vaak buiten komen, worden geprikkeld door de spelende kinderen en durven hun hoofd al wat sneller buiten te steken.
  • Ook andere dorpsgenoten komen eens kijken naar het gebeuren waardoor het sociaal karakter van de speelstraat nog groter wordt.

Weg van televisiescherm, weg van computerscherm, weg van al die schermen. Kom je maar eens uitleven, ravotten, samen spelen in

Tybaertlaan Kemzeke

Zondag 14 juni 2015 van 14u tot 17u

Op die dag zijn er verschillende activiteiten voorzien zoals: met vriendjes samen stappen op skilatten, een groot memory-spel, een domino-spel, schminken, … Wij verwachten op die dag veel kindjes met hun ouders.